piątek, 29 sierpnia 2014

Papryka chilli

Całe lub pokrojone papryczki wrzucamy do gorącej zaprawy z następujących składników:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
1/2 szklanki cukru
2 łyżki soli

Gotujemy przez 4 minuty i przestudzone przekładamy do słoików. Papryczek nie musimy wcześniej gotować. W tym wypadku chodzi o to, że podgotowane są elastyczne, i lepiej dają się układać w słoikach. Nie łamią się i zmieści się ich więcej w słoiku niż tych niegotowanych. 

 Przykładowe przyprawy, które dodajemy do papryczek to: liść laurowy, czosnek, ziele angielskie, gorczyca, nasiona kopru, cebula, liść selera, liść lubczyku.



Przykładowe przyprawy do papryki: cebula, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek,
koperek, lubczyk, liść selera, kawałki korzenia chrzanu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz